Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@15:47:51 GMT

خواص دمنوش گیاهی اسطوخودوس را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۵۲۹۲

خواص دمنوش گیاهی اسطوخودوس را بشناسید

سارا فوضی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دمنوش گیاهی اسطوخودوس یا گیاه لاوندر در کاهش استرس و اضطراب موثر بوده و به لحاظ گیاه‌شناسی قسمت‌های برگ و سبز این گیاه که حاوی اسانس‌های روغنی هستند قابلیت مصارف داروی دارند.

وی درخصوص ویژگی‌های این گیاه عنوان کرد: اسطوخودوس گیاهی است چند ساله که به شکل بوته می‌روید و قسمت‌های گل گیاه که به شکل سنبله هستند و دارای گل‌هایی قهوه‌ای رنگ و بیضی شکل یا در مایه‌های بنفش در واقع قابلیت مصرف داشته و این گیاه را جمع‌آوری کرده و به یک دمنوش پر خاصیت از آن استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوضی از دیگر مصارف گیاه اسطوخودوس را در وسایل آرایشی و بهداشتی و همچنین استفاده از آن به صورت پماد به دلیل روغن موجود در آن برشمرد و افزود: اسطوخودوس مزاجی گرم و خشک دارد و بسیار مفرح و تقویت کننده بدن و در سلامت سیستم قلبی عروقی و کاهش و تنظیم ضربان قلب و در درمان سرفه، سردرد، سرگیجه، اختلالات کبدی و مجاری ادراری نیز موثر است.

وی اضافه کرد: گیاه اسطوخودوس یکی از گیاهان پرخاصیت در زمینه رفع مشکلات آسم و تنگی نفس افراد بوده و از خواص ضدعفونی بالایی برخوردار است؛ استفاده از دمنوش و عرقیات اسطوخودوس باعث ایجاد آرامش اعصاب و جلوگیری از استرس و اضطراب در افراد می‌شود.

به گفته این کارشناس تغذیه، اسطوخودوس با تقویت سیستم عصبی در تنظیم ضربان قلب نیز مفید فایده است.

سارا فوضی در ادامه با تاکید بر خواص این گیاه شگفت‌انگیز عنوان کرد: از دیگر خواص گیاه اسطوخودوس میتوان به سلامت سیستم تنفسی و به دلیل خاصیت ویروس و ضدباکتریایی این گیاه در پاکسازی کبد را نام برد.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از سردردهای میگرنی رنج می‌برید می‌توانید از دمنوش گیاه پر خاصیت اسطوخودوس استفاده کنید.

وی ادامه داد: اسطوخودوس یا گیاه لاوندر یکی از بهترین داروهای گیاهی است که به صورت دمنوش و عرقیات در درمان سرماخوردگی و آلرژی فصلی موثر و به دلیل خاصیت ضدالتهابی و ضدعفونی کننده‌ای که دارد در کاهش ترشحات بینی نیز موثر است.

سارا فوضی یکی از خواص این گیاه دارویی را درمان اختلال خواب و رفع استرس و اضطراب در افراد دانست و گفت: اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به اختلال خواب دچار است یا به دلیل مشغله‌های فکری دچار استرس و اضطراب هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که از این گیاه دارویی پر خاصیت به مدت سه ماه و هرشب یک الی دو ساعت قبل از خواب آن را استفاده کنید.

وی بر مصرف به موقع در زمان و شرایط خاص گیاهان دارویی تاکید و اظهار کرد: بهترین زمان برای استفاده از دمنوش‌های گیاهی معمولا در زمان چاشت یعنی فاصله زمانی بین صبحانه و نهار یا عصر است، اما این نکته را به خاطر داشته باشید که بهترین زمان مصرف گیاهان دارویی همچون اسطوخودوس، گل‌گاوزبان، سنبل‌الطیب، بهارنارنج و بابونه که در کاهش استرس و اضطراب موثر هستند در شب حدود یک الی دو ساعت قبل از خواب شبانه مصرف شود که هم سبب ایجاد احساس آرامش مغزی، فکری، ذهنی و عمومی شده و هم در درمان اختلال خواب و آرامش عمومی بدن می‌تواند موثر باشد.

 فوضی بیان کرد: اسطوخودوس یکی از گیاهانی است که به صورت بخور نیز میتوان از آن استفاده کرد، استفاده از بخور اسطوخودوس در اتاق خواب علاوه بر ایجاد حس آرامش در افراد در کاهش استرس و اضطراب نیز بسیار مفید فایده است.

نحوه درست کردن دمنوش اسطوخودوس

این کارشناس تغذیه در مورد چگونگی دم کردن این دمنوش گیاهی پرخاصیت گفت: جهت کاهش استرس بهتر است حدود یک قاشق غذاخوری از سنبله‌های خشک شده گل بنفش اسطوخودوس را در یک قوری ریخته و آبی با حدود 80 درجه دمایی (آب جوش نباشد) را به آن اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه در حرارت غیرمستقیم این ترکیبات را قرار می‌دهیم تا دمنوش آماده شود، همچنین به خاطر اینکه اسطوخودوس به دلیل ترکیبات آلکالوئید و فلاونوئید که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است تلخ بوده و می‌توان برای رفع مزه تلخ آن از مقداری کشمش و یا عسل در ترکیبات آن استفاده کرد.

موارد منع مصرف دمنوش اسطوخودوس

وی در خصوص موارد منع مصرف دمنوش اسطوخودوس یادآور شد: ترکیبات گیاهی همچون اسطوخودوس، سنبل‌الطیب، زیروفن، بابونه، بهارنارنج و دمنوش‌هایی که باعث ایجاد آرامش و کاهش استرس در افراد می‌شود، معمولا مصرف همزمان این دمنوش‌های گیاهی با داروهای اعصاب و روان یا اشخاصی که از داروهایی برای کاهش و اضطراب استفاده می‌کنند، تداخل دارویی ایجاد کرده و نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که اگر شما به هر دلیلی به لحاظ مسائل عصبی، روانشناختی، روانشناسی تحت درمان هستید و داروی اعصاب و روان مصرف می‌کنید، به هیچ عنوان نباید از دمنوش اسطوخودوس یا دمنوش‌هایی که در کاهش استرس و اضطراب موثر هستند، استفاده نمایید.

فوضی تصریح کرد: همچنین مصرف دمنوش اسطوخودوس به افرادی که به آلرژی‌های فصلی دچار هستند و یا با ترکیبات گیاهی دچار آلرژی می‌شود، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اگر شما دچار آریتمی یا ریتم غیر طبیعی قلب و تحت درمان هستید و از داروهای خاصی استفاده می‌کنید و همچنین به خانم‌های باردار و شیرده به هیچ عنوان مصرف این دمنوش توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه بر رعایت حد اعتدال در مصرف دمنوش اسطوخودوس تاکید و خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد این دمنوش به دلیل ایجاد احساس آرامش و در شب مصرف می‌شود ممکن است روز بعد سبب احساس سرگیجه، سردرد، سبکی سر و ... در افراد شود، پس در حد اعتدال و به اندازه از این دمنوش باید استفاده کرد.

وی در پایان یادآور شد: یکی از موارد مصرف گیاه اسطوخودوس به صورت شربت سرد که از روغن و گل‌های تازه اسطوخودوس تهیه می‌شود و مصرف سردنوش اسطوخودوس در ماه مبارک رمضان می‌تواند در کاهش عطش و تشنگی روزه‌داران موثر باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: کاهش استرس و اضطراب گیاه اسطوخودوس دمنوش گیاه اگر شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۵۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)

عصر ایران - دونگ کوای یک گیاه سنتی چینی است که از آن برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه می تواند در درمان اختلالات قاعدگی و مشکلات زنان مفید باشد اما در ترکیب با یک سری داروهای خاص خطرناک است و باید احتیاطات مصرف در خصوص آن در نظر گرفته شود.

با استناد به مطالعه ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دونگ کوای (Angelica sinensis) گیاهی چند ساله و بومی چین است که سابقه ای طولانی در طب سنتی چینی (TCM) دارد. پزشکان به دلیل کاربرد سنتی این گیاه برای حفظ سلامت زنان، گاهی اوقات از آن تحت عنوان «جینسنگ زنانه» یا «تونیک زنانه» نیز یاد می کنند.

گیاه مذکور حاوی فیتواستروژن هایی است که در واقع ترکیبات گیاهی با قابلیت تقلید نسبی اثرات استروژن در بدن به شمار می روند. این فعالیت استروژنی ممکن است به تنظیم عدم تعادل هورمونی در بانوان کمک کند، اما همچنان به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

فرآورده‌ های حاوی دونگ کوای معمولا شامل ریشه گیاه هستند که حاوی بالاترین غلظت ترکیبات فعال زیستی مسئول اثرات درمانی آن است. گفتنی است که این گیاه به صورت خشک شده از طریق عطاری ها قابل تهیه است.

دونگ کوای به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

متخصصین TCM مصرف دونگ کوای را برای شرایط زیر توصیه می کنند:

- اختلالات قاعدگی: بانوان از دونگ کوای برای کاهش بی نظمی های قاعدگی، از جمله دوره های دردناک، خونریزی شدید و سیکل های نامنظم استفاده می کنند.

- علائم یائسگی: برخی از بانوان از مزایای دونگ کوای برای مدیریت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی بهره می برند. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از این کاربرد وجود دارد.

- سندرم پیش از قاعدگی (PMS): این گیاه ممکن است به کاهش علائم PMS مانند حساسیت سینه ها و تغییرات خلقی کمک کند.

- باروری: برخی از افراد به صورت محلی از  دونگ کوای برای تقویت قدرت باروری استفاده می کنند.

- پشتیبانی از سیستم ایمنی: به گفته محققان دونگ کوای دارای خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.

- سلامت قلب و عروق: برخی از مطالعات قدیمی‌ نشان می‌ دهند که دونگ کوای ممکن است با بهبود گردش خون بر سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بگذارد.

- تسکین درد: مردم محلی از دونگ کوای برای تسکین درد از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند.

- ضد التهاب: دونگ کوای حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی ارزشمند است.

موارد احتیاط

افرادی که قصد مصرف دونگ کوای را دارند باید با پزشک متخصص و با داروساز خود مشورت کنند. در واقع وضعیت سلامت عمومی، داروهای مصرفی فعلی و مکمل ها در این افراد در نظر گرفته می شود.

در صورت استفاده از دونگ کوای، افراد باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنند:

- بارداری: دونگ کوای برای استفاده در دوران بارداری نامناسب است، زیرا ممکن است روی رحم تاثیر بگذارد. اگر کسی این گیاه را در 3 ماه اول بارداری مصرف کند، ممکن است به ناهنجاری های مادرزادی نیز منجر شود.

- اختلالات خونریزی دهنده: گیاه مورد نظر ممکن است روند لخته شدن خون را کند کند و خطر خونریزی و کبودی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.

- شرایط حساس به استروژن: افراد مبتلا به شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی باید از مصرف دونگ کوای اجتناب کنند. این گیاه مانند استروژن عمل می کند و ممکن است بیماری های مذکور را تشدید کند.

- شیردهی: پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا دونگ کوای در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر. بنابراین بهتر است از مصرف این گیاه در دوران شیردهی خودداری شود.

- جراحی: افراد باید دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف دونگ کوای را متوقف کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

در مجموع استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از دونگ کوای می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.

تداخلات

مصرف دونگ کوای به همراه برخی از داروها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این گیاه و داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، روند لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید دونگ کوای مصرف کنند.

علاوه بر این، مصرف دونگ کوای همراه با داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

افراد باید از مصرف دونگ کوای در کنار مکمل هایی که فرآیند لخته شدن خون را به تاخیر می اندازند و کند می کنند نیز اجتناب کنند، مانند:

- زنجبیل

- سیر

- جینکو

- پاناکس جینسنگ

عوارض جانبی

عوارض جانبی گیاه دونگ کوای ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- حساسیت به نور

- حساسیت پوست به نور که باعث تغییر رنگ، خارش یا تورم می شود

- از دست دادن اشتها

- نفخ

- اسهال

- تب

- آروغ زدن

- افزایش فشار خون

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

دیگر خبرها

  • خواص و مضرات چای سیر + طرز تهیه
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • محرک‌های درد نقرس را بشناسید
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک