Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@01:06:02 GMT

آیا گیاه اسطوخودوس را در خانه هم می‌توان کاشت؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۱۶۷۷

آیا گیاه اسطوخودوس را در خانه هم می‌توان کاشت؟

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گیاه اسطوخودوس از دسته گیاهان علفی است که با رنگ بنفشی که دارد، بسیار زیبا و خوشبو است.

هر آب و هوایی برای این گیاه مناسب نیست  اما فصل بهار بهترین زمان رشد و کاشت این گیاه پرخاصیت است.

 اسطوخودوس به دلیل بوی خوشی که دارد باعث آرامش ذهن و روح می شود و شما با رعایت نکات ساده ای درخصوص کاشت این گیاه می توانید یک گلدان خوشبو از اسطوخودوس را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاه اسطوخودوس داری فواید زیادی است که یکی از خواص آن رفع مشکلات بی خوابی و افسردگی است. همچنین از این گیاه برای رفع مشکلات عصبی نظیر افسردگی، اضطراب و استرس استفاده می شود.

اسطوخودوس را می توان به دو شیوه قلمه و بذر کاشت و بهترین روش کاشت آن قلمه زدن است. برای کاشت از طریق قلمه ابتدا نیاز است تا قلمه آن را تهیه کنید، سپس گلدان بزرگ و مناسبی را انتخاب کنید زیرا گیاه اسطوخودوس دارای ریشه و برگ های بزرگی است.

گلدان را از خاک مناسبی از ترکیب باغچه، ماسه و پرلیت پر کنید. ابتدا نصف گلدان را خاک بریزید سپس قلمه را داخل گلدان قرار داده و  باقی خاک را در گلدان بریزید.

بعد از کاشت قلمه در گلدان، خاک را به میزان مناسبی کود دهید، سپس آن را آبیاری کنید به میزانی که آب از سطح گلدان خارج شود.لازم است بدانید که گیاه اسطوخودوس به سرما حساس است بنابراین بهتر است همیشه در گلدان از آن نگهداری کنید. رشد قلمه اسطوخودوس کند است و بهتر است تا سال اول اقدام به هرس کنید تا به رشد بهتر آن کمک کنید.

بیشتر بخوانید: قلمه زدن بهترین روش برای تکثیر گیاه پتوس

روش کاشت از طریق بذر

ابتدا باید بذر مناسب از این گیاه را تهیه و گلدان بزرگ با عمق کم انتخاب کنید. سپس گلدان را با خاکی مناسب کوکوپیت ۳۰ درصد/ پیت ماس ۵۰ درصد/ پرلیت ۲۰ درصد پرکنید. با آب خاک را کاملا خیس کنید تا خاک نشست کند و بذر های گیاه اسطوخودوس را روی خاک بریزید.
سپس دوباره مقداری کمی از همان ترکیب خاک روی بذرها بریزید و کمی روی آن را آبیاری کنید.
پس از کاشت بذر  گلدان را در محیطی مناسب قرار دهید تا جوانه بزند و بعد از گذشت چند روز و با بزرگ شدن جوانه ها، آن ها را به بستر اصلی شان منتقل کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاهان دارویی محیط زیست کاشت گیاه گیاه اسطوخودوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۱۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، برای اینکه پایگاه‌های انسانی یا مستعمرات آینده در مریخ خودکفا شوند، یک منبع قابل اعتماد از غذای خانگی ضروری است و صرفا تکیه بر تحویل غذا توسط موشک و تامین نیازهای غذایی افراد ساکن در مریخ به این شکل بسیار پرهزینه و خطرناک است. با در نظر گرفتن این موضوع، دانشمندان در حال بررسی راه‌هایی برای بهینه سازی کشاورزی فضایی هستند.

کشت مخلوط، کلید پرورش گیاه

محققان در یک گلخانه کنترل‌شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات واگنینگن در هلند راهی را شناسایی کرده‌اند که نویدبخش بهبود عملکرد محصول در خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ است؛  در این روش محصولات مختلف با هم رشد می‌کنند و کشاورزان پیشین نام «کشت مخلوط» را بر آن نهاده‌اند.

تفاوت رشد گیاه در کشت مخلوط

محققان در آزمایشات خود گوجه گیلاسی، نخودسبز و هویج را با هم در گلدان پرورش دادند. گوجه‌فرنگی‌هایی که به این روش رشد می‌کنند تقریباً دو برابر گوجه‌فرنگی‌هایی هستند که به تنهایی در همان خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ با میوه‌های بیشتر و بزرگ‌تر رشد می‌کنند. گوجه‌فرنگی‌ها نیز زودتر گل داده و بالغ شدند، در هر بوته میوه بیشتری دادند و ساقه‌های ضخیم‌تری داشتند، اما عملکرد نخود و هویج با کشت مخلوط افزایشی نداشت.

رویای دست‌یافتنی کشاورزی در مریخ

ربکا گونسالوز، اختر زیست شناس و نویسنده ارشد این مطالعه که روز چهارشنبه در مجله «پلوس وان»(PLOS ONE) منتشر شد، گفت: از آنجایی که این تحقیق پیشگام است، باید بررسی شود که این روش کشت مخلوط در کشاورزی فضایی چگونه پاسخ می‌دهد؛ اما اینکه روش کشت مذکور برای یکی از این سه گونه عمل کرد یافته بزرگ و کشفی بود که اکنون می‌توان تحقیقات بیشتری روی آن انجام داد. نکته مورد توجه در شرایط حال حاضر تنظیم شرایط آزمایشی تا زمانی است که بهینه‌ترین سیستم مشخص شود و بدین ترتیب می‌توان گونه‌های مختلف و گونه‌های بیشتری را کاشت و پرورش داد‌.

شبیه‌‌سازی خاک مریخ در آزمایشگاه ناسا

به گفته دانشمندان، این محصولات در محیط سنگی شبیه سازی شده مریخ  و خاکی بدون مواد آلی که توسط محققان ناسا توسعه داده شده است، رشد کرده‌اند که تطابق فیزیکی و شیمیایی تقریباً کاملی با خاک واقعی مریخ دارد. محققان باکتری‌های مفید و مواد مغذی را ابه این خاک اضافه کردند و گازها، دما و رطوبت داخل گلخانه را برای مطابقت با شرایط مورد انتظار در گلخانه مریخی کنترل کردند..

نبود باران معضل اصلی کشت گیاه

یکی از چالش‌های اصلی کشت گیاهان در مریخ، محدودیت‌های محيطی است که این سیاره دارد، نبود بارش باران، دمای بسیار پایین و تغییرات جوی شدید از جمله این موارد است. برای مواجهه با این چالش‌ها، محققان به دنبال روش‌هایی مثل مهیا کردن محیط کشت هیدروپونیک هستند که می‌تواند به راهکارهای مناسب برای کشت گیاهان در سیارات دیگر کمک کند. همچنین، تکنولوژی‌های نوینی مانند درگاه‌های نور مصنوعی و سیستم‌های کنترل محیطی پیشرفته نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند تا با موفقیت گیاهان را در شرایط مریخ رشد دهند.

تامین گیاه و چشم‌انداز سکونت بشریت در سیاره سرخ

هدف نهایی از این تحقیقات، بهبود عملکرد محصولات کشاورزی در مریخ و ایجاد یک پایگاه برای ساکنان آینده این سیاره است. این پروژه‌ها به عنوان یک گام مهم برای اکتشاف فضا و استقرار بشریت بر روی سایر سیارات محسوب می‌شوند و در آینده نزدیک به انسان‌ها کمک کنند تا سفرهای بیشتری به فضا انجام دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • تولید ۳.۶ میلیون نهال در خراسان شمالی طی سال جاری
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • آموزش کاشت گیاه کلزا در طزنج
  • کشت ۶۰۰ هزار بوته نشاء گل فصلی در محل گلخانه شهرداری
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان