Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@22:50:54 GMT

گیاه دارویی اسطوخودوس و آویشن باغی درارومیه کشت شد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۲۸۵۱

گیاه دارویی اسطوخودوس و آویشن باغی درارومیه کشت شد

عزیز امانی در گفتگو با خبرنگار مهر از اجرای طرح پایلوت کشت گیاهان کم آب بر در ارومیه خبر داد و افزود: یکی از اولویت‌های اساسی وزارتخانه توسعه گیاهان دارویی کم آب بر در کشور است که در این راستا زمینه رویش و توسعه کشت انواع گیاهان دارویی در استان فراهم شده و در صورت توجه به آن و توسعه کشت این گونه گیاهان، می‌توان برای اشتغال، تولید و صادرات بیشتر بسترسازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشاورزی در آذربایجان غربی به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه اقتصادی استان به شمار می‌رود و در سال‌های اخیر به سبب خشکی دریاچه ارومیه کشت گیاهان کم آب بر مورد توجه قرارگرفته است، اضافه کرد: در راستای حمایت و توسعه کشت گیاهانی دارویی کم آب بر از بین گیاهان منتخب، سایر گیاهان دارویی ارزشمند نیز در حال مکان یابی و کشت هستند که متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است و تولیدکنندگان آنها می‌توانند از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ بهره مند شوند.

امانی تصریح کرد: در استان آذربایجان غربی انواع گیاهان دارویی از جمله زعفران، گل محمدی، بیدمشک، سنجد، بادرشبو و گیاهان دیگری هم مثل زرشک، موسیر، زیره، آویشن، بابونه، شاه سپرن، باریجه، مرزنجوش، نعنا فلفلی، مریم گلی به صورت متفرقه کشت می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: ترویج کشت گیاهان دارویی کم آب بر شامل گل محمدی، زیره، سیاه دانه، اسطوخودوس و رزماری، زنیان، آنیسون، موسیر، اسفرزه، همیشه بهار، خرفه، بومادران و بادرشبو که نسبت به گیاهان دارویی دیگر آب کمتری نیاز دارند، در دستور کار سازمان قرار دارد.

استان آذربایجان غربی به سبب برخورداری از اوضاع جغرافیایی و تنوع آب و هوایی و بارش‌های مناسب به ویترینی از انواع گیاهان دارویی و منابع طب سنتی تبدیل شده است.

این استان که یکی از مهمترین رویشگاه‌های گیاهان دارویی در کشور است از نظر تنوع گیاهان دارویی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

در حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد اما بیش از ۹۰ درصد این گیاهان دارویی در عرصه‌های طبیعی به صورت خودرو می رویند.

تاکنون در کشور هشت هزار گونه گیاهی شناخته شده که از این تعداد بیش از هزار و ۲۰۰ گونه در استان شناسایی شده است و از این میزان هم بیش از ۴۴۶ گونه گیاه دارویی در آذربایجان غربی می روید.

کد خبر 4944054

منبع: مهر

کلیدواژه: گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا قزوین گرگان آتش سوزی ایلام سالروز ارتحال امام خمینی امام خمینی ره بیرجند آتش سوزی جنگل ها سانحه تصادف آذربایجان غربی گیاهان دارویی کشت گیاهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۲۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی  با حضور در شرکت مادر تخصصی توانیر با رجبی مشهدی مدیر عامل توانیر دیدار و گفتگو کرد.    در این دیدار طرح‌های برق آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته و راهکار‌های توسعه شبکه برق استان مورد ارزیابی قرار گرفت.   مسائل مربوط به طرح‌های برق رسانی منطقه آزاد ماکو، ارومیه، شهر‌های شمال و جنوب استان نیز از جمله طرح‌هایی بود که در این دیدار بررسی شد.   در این دیدار همچنین با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم"، زیرساخت‌های مورد نیاز برای جهش تولید به ویژه تامین برق پایدار برای شهرک‌های صنعتی، مناطق آزاد ماکو و منطقه ویژه اقتصادی سرو مورد تاکید استاندار آذربایجان غربی و مدیرعامل توانیر قرار گرفت.   مدیر عامل توانیر نیز جهت تامین اعتبار برای اجرای طرح‌های اولویت‌دار آذربایجان غربی قول مساعد داده و به منظور رفع مشکلات موجود استان در حوزه برق، راهکار‌ها و دستورات لازم را صادر کرد.

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی