Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@20:31:21 GMT

گیاهی که ناجی بیماران دیابتی است

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۳۶۲۱

گیاهی که ناجی بیماران دیابتی است

آفتاب‌‌نیوز :

 کلینیک مایو ایالات‌متحده می‌گوید که علل دقیق ابتلا به دیابت ناشناخته اما شواهد قوی وجود دارد که چربی اضافی احشایی با این بیماری مرتبط است. مرکز دیابت بریتانیا توضیح می‌دهد که چربی احشایی در اطراف اندام‌های ناحیه روده جمع می‌شود و پروتئین ۴ (RBP۴) ترشح می‌کند که می‌تواند مقاومت به انسولین را افزایش دهد و باعث عدم تحمل گلوکز و افزایش سطح قند خون شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از هلث، کاهش سطح استرس و خواب مداوم با کیفیت خوب نیز می‌تواند به کاهش چربی احشایی کمک کند. این اقدامات همچنین به کاهش علائم و خطرات مرتبط با دیابت کمک می‌کند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اسانس اسطوخودوس ممکن است در کاهش استرس و بهبود خواب کمک‌کننده باشد اما آیا می‌تواند در درمان دیابت و سایر بیماری‌های مرتبط با آن تأثیر داشته باشد؟

انجمن دیابت آمریکا توضیح می‌دهد که طب غربی از دیرباز به اسانس‌های گیاهی به‌ دلیل خواص دارویی آن‌ها اهمیت می‌داد و این روش درمانی از بقراط آغاز شد که بیماری‌های پوست را با رایحه‌درمانی درمان کرد.

اسطوخودوس یکی از محبوب‌ترین اسانس‌هاست که به دلیل توانایی آن در مقابله با شرایط بهداشتی متعدد ارزشمند است. اسانس اسطوخودوس می‌تواند به بهبود زخم، اضطراب، خواب، عفونت‌های قارچی حتی ریزش مو همچنین به کاهش استرس، فشار خون و سطح کورتیزول کمک کند.

نتایج مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۲۲ نشان داد که استنشاق اسطوخودوس در شب به‌طور قابل‌توجهی سطح اضطراب، استرس و افسردگی را طی ۳۰ روز بهبود می‌بخشد و نتایج مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۶ نیز بهبود قابل‌توجهی را در فشار خون، نبض، استرس، اضطراب و سطوح سرمی کورتیزول پس از استنشاق روزانه مخلوطی از اسانس اسطوخودوس، ترنج و یلانگ-یلانگ به مدت چهار هفته را نشان داد بنابراین، چگونه اسطوخودوس می‌تواند به دیابت کمک کند؟

نتایج مطالعه تحقیقاتی در سال ۲۰۱۳ نشان داد که اسانس اسطوخودوس باعث کاهش هیپرگلیسمی و استرس اکسیداتیو در موش‌های دیابتی می‌شود. محققان معتقدند این نتایج مثبت به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی روغن اسطوخودوس است.

کنترل سطح قند خون برای بیماران دیابتی بسیار مهم است و کلینیک مایو هشدار می‌دهد که هیپرگلیسمی با مدیریت ضعیف یا درمان نشده می‌تواند منجر به علائم شدید از جمله آسیب به اندام‌های حیاتی شود. اگر اسطوخودوس بتواند حتی اندکی به تعادل سطح قند خون کمک کند، ممکن است ارزش استفاده از آن را داشته باشد.

فشار خون بالا در میان افراد مبتلا به دیابت رایج است. نتایج تحقیقی در سال ۲۰۰۶ نشان می‌دهد که اسطوخودوس می‌تواند به بیماران دیابتی مبتلا به فشار خون بالا کمک کند و توانایی اسطوخودوس در کاهش سطح استرس و بهبود خواب به معنای کاهش کورتیزول در بدن است که می‌تواند به معنای بهبود خلق و خوی و چربی احشایی کمتر مضر باشد (به ازای خود مدیریت دیابت).

استفاده از اسانس اسطوخودوس بی‌خطر است و موثرترین راه برای کاهش استرس و اضطراب با اسطوخودوس، مصرف خوراکی آن در کپسول است. به نظر می‌رسد مصرف ۸۰ میلی‌گرم اسطوخودوس در روز بیشترین فواید را دارد اما ۲۰ میلی‌گرم آن نیز می‌تواند موثر باشد.

مطمئن شوید که اسانس خالص و طبیعی بدون مواد مصنوعی یا افزوده استفاده کنید. اگر نمی‌خواهید اسانس اسطوخودوس را به صورت خوراکی مصرف کنید، می‌توانید از دستگاه منتشر کننده اسانس برای استنشاق اسطوخودوس در حین انجام فعالیت‌های روزانه یا قبل از خواب استفاده کنید. مطمئن شوید که دستگاه به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر روشن باشد تا فواید آن را مشاهده کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دیابت سلامت اسانس اسطوخودوس فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • راهکارهای کاهش استرس
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است